Brazil érlelt steak húsok bevezető áron!

Miért olyan kiemelkedő a brazil marhahús? A brazil termelők többnyire ragaszkodnak a Nelore szarvasmarha fajtához. Brazíliában a szarvasmarhák fajtájának több mint 85%-a Nelore fajta aminek húsa alacsony zsír és magas izomtartalmú. Ez a fajta igen szívós jól bírja a trópusi éghajlat viszontagságait és alkalmas a szabad tartásra, szinte emberi felügyelet nélkül, továbbá gyors növekedésének köszönhetően nem is kérdés miért éppen ez a fajta adja Brazília steak alapanyagát.

STRIPLOIN STEAK

A rib-eye mellett a másik legelterjedtebb steak. Kötőszövetben gazdag hús az állat hátából. A marha élete során ez az izom többet mozgott, mint a magas hátszín, vagy a borda rész, ezért rágósabb, mint az előbbiek.

Nagyon sovány, a megszokottnál keményebb jellegű hús, ám tartalmaz egy apró, zsíros réteget, mely szaftos ízt kölcsönöz majd neki.

A legjobb választás lehet roston sütéshez, azonban gyakran használják pörköltekhez, de kedvelt étel még nyársra húzva is, saslikként elkészítve.


RIB EYE STEAK

A Ribeye (a magas hátszín része, valamint a rostélyos középső húsrésze) a világ egyik legnépszerűbb steak fajtája, melynek két típusát különböztethetjük meg: a csontosat és a csont nélkülit. Előbbi esetében egy további, különleges aromával ajándékozhatjuk meg a vendégeket, mely a bordacsonthoz tartozó extra zsírrétegnek köszönhető. 

Elhelyezkedését tekintve a lapocka mögött, a bordák körül rejtőzik. Textúrája hihetetlen gyengéd, íze pedig az egyik legintenzívebb steak élményt nyújtja magas zsírtartalmából és kitűnő márványozottságából kifolyólag.

Ha egy vastag ribeye steak-en rajta hagyjuk a bordacsontot, akkor tomahawk steak-nek is nevezhetjük, amely egy rendkívül látványos változata ennek a húsnak.

Ha igazán szaftos, ínycsiklandó falatokra vágysz, akkor muszáj kipróbálnod! Borjú esetén karaj, borda, kotlett nevekkel találkozhatunk.