Új termékcsoport a MADECO-nál!

Dalmácia ízeit is elhoztuk nektek!

 

Az igazi, tradícionális, eredetvédett dalmát sonkát, a prsut-ot, egy nagyon különleges eljárással készítik. A friss sertéscombot először alaposan bedörzsölik tengeri sóval, hogy így az összes felesleges nedvesség távozzon a húsból. Majd elkezdődik az ún. lesúlyozás folyamata, amikor a combokat deszkák közé helyezik, és felülre napról napra egyre több súlyt tesznek. Így érhető el a hús kívánt sűrűsége.

 

A következő fázis a füstölésé, ezután pedig még legalább egy hónapig szárítják a sonkákat az erős, száraz, hideg, tengerparti szélben.

 

Ezt követően további érlelés következik, amely során ügyelnek arra, hogy a hús ne száradjon ki. A sonka nagyjából egyévnyi szárítás után áll készen a fogyasztásra.

 

Kínálunk szeletelt és darabolt kiszerelést is. Keressétek a METRO és a CBA hűtőiben, valamint az élelmiszerüzletekben, ha pedig viszonteladóként forgalmaznátok, megrendelhetitek a MADECO hűtős teherautójáról is a  +36 30 15 33 333-os számon!

 

Elképesztően finom, kár lenne kihagyni, kóstoljátok meg!