Olasz Mortadella pisztáciás

A mortadella egy jellegzetes olasz felvágott, már többszáz éve jelen van az olasz étlapokon. Darált sertéshúsból, és szalonnából készül. Ez utóbbi jelenléte miatt láthatjuk benne a fehér pöttyöket. Ettől azonban nem kell megijedni, mert a kiváló minőségű tokaszalonna, amit eredetileg használnak az előállításhoz, nem elvesz, hanem inkább hozzáad az élvezeti értékéhez. A húst lassú tűzön, hosszan főzik. Tálaláskor vékony szeletekre vágják fel. Manapság már nem csak Olaszországban gyártják, és természetesen minden gyártó a maga ízlése szerint fűszerezi. Gyakran adnak hozzá pisztáciát vagy szemesborsot. Mindkettő a lágy húst felrázza egy kis roppanóssággal.

A MADECO két lehetőséget is kínál a mortadella kedvelőinek: natúr és pisztáciás verzió is elérhető. Szendvicsbe vagy pizzafeltétnek is kiváló választás!

Tricolore pistacchio.png
Cikkszám: -
EAN szám: 5999886198176
Súly: 3.5 kg
Összetevők: sertéshús, sertés belsőség, sertés zsír, só, pisztácia (0,5%), bors, természetes ízesítők, antioxidáns: nátrium-aszkorbát, tartósítószer: nátrium-nitrit
Felhasználható, felbontás után: 72 óra
Csomagolás: Karton 2 db; karton/paletta 42
Kartonméret: 140x235x125mm
Karton súlya (nettó): 500 g
EAN karton: 18437000542022 / - / - / 5999886198671 / 5999886198619
Eltarthatóság: 90 nap
Tárolás: 0-5 °C